ברוכים הבאים! לפניכם רשימת מקורות שהכנו עבור כל אלה המבקשים ללמוד – באופן בסיסי או לעומק – את עקרונות תפיסת הניהול של Lean ולהבין כיצד הם באים לידי ביטוי בשטח, אך לא יודעים היכן להתחיל או מתקשים להתמצא בסבך המידע הקיים.
כאן תוכלו למצוא מאמרים, סרטונים וסיפורים מהשטח מחולקים לפי נושאים: "מה זה Lean?", "ניהול Lean", "פיתוח אנשים ותרבות ארגונית", "LPPD – פיתוח Lean של טכנולוגיות, מוצרים ושירותים", "שיווק ופיתוח עסקי", "Lean בשירותי הבריאות" ו-"Lean סטארט-אפ".
זהו מקום טוב להתחיל בו.
כתמיד נשמח לשמוע מכם, ללמוד ולהשתפר יחד.
שלכם, צוות ILE.
הרעיון הבסיסי של תפיסת הניהול Lean הוא יצירת מקסימום ערך ללקוח במינימום משאבים. ארגון Lean פועל להבין לעומק את צרכי הלקוח, ומעצב את תהליכי העבודה שלו בהתאם תוך חתירה לשיפור מתמיד.
לשם כך מוסט המוקד משיפור של טכנולוגיות ספציפיות או שכלולם של תחומי התמחות במנותק זה מזה, לעבר שיפור הזרימה של מוצרים ושירותים לרוחב הארגון תוך תיאום ושיתוף פעולה מירביים בין המחלקות השונות. במרכז זרם-הערך הזה ניצב הלקוח.
להמשך קריאהסרטון הדרכה המסביר מהי גישת הניהול של Lean, ומהם ההבדלים בינה לבין הניהול המסורתי. הסרטון עוסק ב-Lean כתרבות ארגונית, בעקרונותיה המנחים ובדרכים להטמעתם בארגון.
ג'ים וומאק ממכון Lean Enterprise Institute מסביר כיצד מתחיל שינוי בגישת Lean.
סרטון קצר העוסק בחמשת המימדים של יצירת שינוי ארגוני בגישת Lean.
ג'ים וומאק רואה במערכת הניהול המודרנית את המכשול העיקרי העומד בפני יישום מוצלח של חשיבת Lean. קראו כאן על ההבדלים בין הגישות.
להמשך קריאהעקרונות התרבות הארגונית בגישת Lean על בסיס המודל של פרופ' אדגר שיין – מצגת (באנגלית).
להמשך קריאה"Lean היא מערכת מוכוונת למידה המעמידה אנשים במרכז, מציבה חלופה לניהול המסורתי וקוראת תיגר על המערכת הניהולית המכוונת על ידי יעדים כספיים. מכאן שמדובר באסטרטגיה ההולמת ביותר את צרכי הארגון בזירה עסקית עתידית." מאמר מאת דן ג'ונס.
להמשך קריאהלכל מי שמילים כמו ‘פילוסופיה’ או ‘השקפת עולם’ נראות לו מנותקות משדה העשייה הניהולי, מוטב שיזכור כי אף מנהיג לא הוביל שינוי ארגוני בר-קיימא ובעל ערך בלי בסיס של השקפת עולם מגובשת. השקפת העולם Lean Management מציעה בסיס שכזה.
להמשך קריאהטעות נפוצה היא לראות את היחס בין סטנדרט עבודה ליצירתיות כחילזון המנסה לשכנע ציפור שעדיף לזחול על הקרקע. האמת היא שמדובר בכלי רב עוצמה לשיפור הדרגתי.
להמשך קריאהפירוק תהליכים והפרדה בין היחידות המקצועיות משכיחים מהארגון את תכליתו. קיצורי-דרך ומהלכי-בזק, גם אם יסתברו כיעילים לרגע, יתגלו בהמשך כבלתי מועילים בעליל. הביטוי “הפרד ומשוֹל”, הלקוח מארסנל הסיסמאות של נביאי השקר הארגוניים, לא יוביל את הבוחרים בו הרחק מעבר לניהול ארגון בינוני ומפוצל.
להמשך קריאההאם תגמול מנהלים בודדים הוא הדרך להשגת יעדים? ג’ים וומאק מזהיר: בונוסים והטבות כספיות על הישגים אישיים, המנוהלים בחוסר מחשבה ונקבעים על פי אמות מידה מוטעות ומטעות, עלולים לפגוע בארגון שלכם.
להמשך קריאהדן פינק עוסק בגילויי המחקר שטרם חלחלו אל המגזר העסקי: בונוסים ושאר תמריצים אישיים מבית היוצר של הניהול המסורתי עלולים לגרום ליותר נזק מתועלת. אז מה האלטרנטיבה?
ריצ'ארד שרידן, מנכ"ל חברת Menlo Innovations, מסביר כיצד לנהל חברה באופן שיגרום לאנשים לבטוח זה בזה, לדמיין וליצור, במקום לפחד ולחשוב על עמידה ביעדים.
אחוז הבזבוז ברובם המכריע של הארגונים הוא כה גבוה, שיש בו שפע כמעט בלתי נדלה של אפשרויות לשיפור. כל בעיה, על כן, איננה דבר רע אלא פער ממצב רצוי, והזדמנות ללמידה ושיפור.
להמשך קריאהסוד הצלחתה של מנהיגת תעשיית הרכב העולמית טויוטה נעוץ בתרבות העבודה ובתפיסת הניהול שלה. טרייסי וארני ריצ’רדסון, שעברו את מסלול ההכשרה של עובדים ומנהלים בטויוטה החל בעבודה בקו הייצור ועד ניהול והובלת מערך ההדרכה, חושפים בפנינו את “סודות” ההצלחה הגלויים של החברה שמבינה שתרבות של ארגון לומד, היודע להתאים עצמו לסביבה עסקית משתנה, היא האסטרטגיה העסקית הנחוצה למימוש תכליתהּ – רכב אמין ובטיחותי המותאם לצרכיהם המשתנים של לקוחותיה.
להמשך קריאהרובנו מתוכנתים לספק תשובות, לא שאלות. בטור הנוכחי ג’ים וומאק מנסה להתמודד עם חולשה מוכרת לכל הורה, מורה, יועץ ומומחה – העדפת התשובה על שאילת השאלה – ומציע דרכים להיגמל מההרגל הבעייתי של המומחים (לרגע) ולהפוך מיועצים למנחים.
להמשך קריאהבאביב 2010 ננעלו שעריו של NUMMI, המיזם הניסיוני הנודע של חברות הרכב טויוטה וג’נרל מוטורס. מפעל הרכב NUMMI הוקם לקראת כניסת טויוטה לשוק האמריקני ונבנה כמיזם משותף עם המתחרה האמריקנית הגדולה – ג’נרל מוטורס. האמריקנים העמידו למיזם המשותף “נדוניה” בעייתית – מפעל כושל, מאויש בעובדים סוררים ואיגוד מקצועי מיליטנטי, שהניב תוצרת פגומה. ג’ון שוק – האמריקאי הראשון שהגיע לעמדת ניהול בכירה בטויוטה, וקיבל עליו את המשימה להפוך את טויוטה לחברה גלובלית – מגולל את סיפור הקמת המיזם ולקחיו.
להמשך קריאהפורד 1914 מול טויוטה 2014: סרטון אנימציה קצר ובו מסביר ג'ון שוק, מנכ"ל LEI בארה"ב, את ההבדלים בין קו-הייצור של פורד ב-1914, שנחשב חדשני בזמנו, ובין החדשנות של טויוטה ב-2014, למרות הדמיון לכאורה בין שתי מערכות הייצור.
"הדרך הטובה ביותר לחזות את העתיד היא ליצור אותו." (פיטר דרוקר)
ג'ים מורגן מדבר על יצירת חזון ארגוני באמצעות LPPD, מתודולוגיית פיתוח המוצר של Lean, ומשתף מניסיונו בחברת פורד. (מתוך כנס Lean בברזיל 2014).
ג’ים מורגן, ממובילי מהלך ההצלה של חברת פורד וממנסחי תפיסת פיתוח המוצר LPPD, מנסח את ארבעת עקרונות היסוד של הגישה.
להמשך קריאההמסע לפיתוח המוצר נפתח תמיד בהתלהבות ובחדוות יצירה. הוא לא חייב להסתיים במפח נפש: ארבעה עקרונות פשוטים שנחוץ לזכור בצאתכם לדרך.
להמשך קריאהבמכתב פתוח לעוסקים במתודולוגיית ה-LPPD, ג’ים מורגן דן במתח שבין יציב ומשתנה בתהליך פיתוח המוצר, ומביא דוגמאות מתחום תעשיית הרכב.
להמשך קריאהפיתוח LPPD נבדל מתכנון בשיטות הפיתוח המסורתי בעבודה הקבוצתית המתואמת ובהקפדה על תכנון ריאלי ודינמי. מילים יפות? שלמה מגדל, מנחה LPPD במכון ILE, מתאר איך זה נראה בפועל.
להמשך קריאהכדי לשרוד בשוק לאורך זמן, ארגונים חייבים ללמוד להכיר את ציבור הלקוחות שלהם. אין דרך טובה יותר לעשות זאת מלהקשיב לבקשות ולתלונות שלהם.
להמשך קריאהקיומו של מונופול לא בהכרח מצביע על כשל שוק הפוגע בתחרות. במקום בו מעמד המונופול מושג בדרך טבעית של פריצת דרך טכנולוגית או חדשנות עסקית, ולא בדרך מלאכותית של הסדרת הרגולטור, המונופול יכול לשמש מנוף חיוני לצמיחה כלכלית והתפתחות תוחלת ואיכות החיים.
להמשך קריאהמומחי שיווק המבקשים לדחוף שירות או מוצר באמצעות אסטרטגיה שיווקית, עומדים נדהמים בפני לקוחות חסרי סבלנות ו"הומור".
ערך ממשי ללקוח ללא מניפולציות שיווקיות, שליחות חברתית, אחריות סביבתית, שביעות רצון העובדים, אמון ושקיפות – עסקים היוצרים ערך של ממש מהווים מטרות ראויות ואיכותיות להשקעה. מדוע אנחנו צריכים לדמיין אותם?
להמשך קריאהחלפה התקופה בה ניתן היה לבנות שוק על בסיס אסטרטגיה שיווקית של מבצעי הנחות מבית היוצר של משרדי פרסום ומחלקות שיווק. הגיע זמן מכירת החיסול של המבצעים עצמם.
להמשך קריאהאם תימשך היריבות הנצחית בין אנשי הפיתוח לאנשי השיווק, מה יהא על הלקוח?
להמשך קריאהכיצד ישפיעו מגמות–העל של מערכת הרפואה העולמית על ניהול מערכות הבריאות? פרופ' אזיקיאל עמנואל, מומחה עולמי וממובילי רפורמת הבריאות של אובמה, מצביע על שש מגמות בלתי-נמנעות שעתידות לתת את הטון במערכות הבריאות בכל מדינה מפותחת.
ההרצאה ניתנה במסגרת כנס שנערך בבית החולים "אסף הרופא", וכחלק משיתוף פעולה בין מכון ILE לבית החולים.
במהלך שלוש שנות לימוד ומחקר ובשיתוף ארגונים רבים מתחום שירותי הבריאות, התווה פרופ' אזיקיאל עמנואל, ממובילי רפורמת הבריאות של אובמה, 12 מימדים של שיפור – פרקטיקות העשויות להעלות באופן משמעותי את רמת השירותים הניתנת למטופל תוך הפחתת ההוצאות.
ההרצאה ניתנה במסגרת כנס שנערך בבית החולים "אסף הרופא", וכחלק משיתוף פעולה בין מכון ILE לבית החולים.
אליס לי, פביו בטליה ואוריאול קואטרקאסאס מסבירים כיצד פועלת יוזמת רשת Lean העולמית לשינוי מערכת הבריאות מן היסוד.
האם מערכת הבריאות, שרק לפני זמן קצר אובחנה כחולה אנושה, החלימה לפתע? יש להניח שלא, אך טיפול בסימפטומים הוא דרך נהדרת להימנע מטיפול בבעיה.
להמשך קריאהג’ים וומאק מתבונן על תהליכים במערכת הבריאות, ומציע דרכים לשפרם באמצעות חשיבת Lean. אך האם מערכת הבריאות מסוגלת להשתנות?
להמשך קריאהמכון ה-LEAN הספרדי (Instituto Lean Management) ארגן סיור לימודי במספר בתי חולים בעיר ברצלונה, הנמצאים במהלך של שינוי תפיסת הניהול המסורתית לתפיסת Lean Healthcare. שלמה מגדל מביא רשמים מהסיור.
להמשך קריאהמכתבו של ג’ים וומאק עוסק בתרומת תפיסת הניהול Lean Management להתמודדות עם תחלואי מערכת הבריאות: “איך ייתכן, תהיתי, שאנשי תעשייה הפועלים על פי עקרונות lean מתייחסים למוצרים במפעליהם טוב יותר מהאופן שבו מערכות הבריאות מתייחסות למטופליהן?”
להמשך קריאהאריק ריס, מתכנת, יזם ומחבר הספר "The Lean Startup", בהרצאת מבוא לפיתוח ויזמות סטארט-אפ על פי עקרונות Lean.
צפו בריאיון עם ריצ'ארד שרידן וג'יימס גובל, מייסדי Menlo Innovations, חברה חדשנית לפיתוח תוכנה. הריאיון נערך מטעם בית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת מישיגן.
מדוע לחברת סטארט-אפ בלתי מבוססת יש יותר חופש מאשר לחברה גדולה וחזקה? במקום לבלוע את המתחרים הזעירים על מנת לחסלם, כדאי לנסות ללמוד מהם.
להמשך קריאהבראד פאוור מתאר את הדרכים בהן הטמיעה ג'נרל אלקטריק טכניקות חדשניות לפיתוח תוכנה בתוך גוף בוגר של חברה וותיקה וממוסדת כתנאי להישרדותה.
להמשך קריאה